uitnodiging lezing Saskia Barkmeijer

Uitnodiging
Beste belangstellenden, de ouderbetrokkenheid avonden over ‘Parcival’ en de ‘Groei van de school’ waren een groot succes. Bij deze nodigen wij u van harte uit voor twee avonden ter verdieping van het vrijeschool onderwijs. De twee avonden zijn apart van elkaar te volgen. Zij worden beiden verzorgd door Saskia Barkmeijer.

Twee lezingen
Op woensdagavond 1 november 2017 gaan we met elkaar aan het werk over de vier wezensdelen van de mens. De bespreking van deze vierledigheid kan ons helpen om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de  opgroeiende jonge mens. Ook kan helder worden wat dit vraagt van de opvoeder.

Op woensdag 29 november 2017 staat de avond in het teken van de vier temperamenten. Ieder mens heeft zijn eigen temperament. Temperamenten spelen een belangrijke rol in houding en gedrag van de mens. Zij bepalen voor een deel onze kijk op de wereld. Een belangrijk gegeven dus, maar wat is een temperament eigenlijk? Hoe kom je te weten welk temperament je hebt of welk temperament je kind heeft? In de opvoeding spelen temperamenten een belangrijke rol en in vrijescholen zijn ze vervat in de onderwijspraktijk.

Saskia Barkmeijer
Saskia is werkzaam als intern begeleider en is jarenlang klassenleerkracht geweest. Zij geeft lezingen en cursussen in binnen en buitenland over de vrijeschool pedagogiek en antroposofie.

 

Lezing:
Woensdag 1 november 2017 – De vier wezensdelen van de mens

Woensdag 29 november 2017 – De vier temperamenten

Aanvang 20.00 uur

Inloop 19.30 uur

Waar: Rudolf Steiner College, Tamboerstraat 9, Rotterdam

Toegang gratis

 

Aanmelden voor de lezing op 1 november via de link:

https://www.eventbrite.nl/o/rudolf-steiner-college-11378241029

Komt allen en zegt het voort!

Met vriendelijk groet,

E. van Dam, organisator
S. Cooiman, rector