rotterdamse vrijeschool voor voortgezet onderwijs
vwo, havo, vmbo-tl

gepubliceerd op mrt 16

School gesloten, onderwijs op afstand

Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen,

Gisterenmiddag is besloten dat de scholen per maandag 16 maart tot en met 6 april sluiten. Dat betekent dat iedereen thuis blijft. Dat noemen wij onderwijs op afstand. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Klassen 7 t/m 9
Dit weekend hebben jullie docenten voorbereidingen getroffen en een studiewijzer gemaakt. Daarop staat per vak wat je de komende tijd moet doen. De studiewijzer verschijnt later vandaag op de website. Onder het kopje ‘Leerlingen’ is er een speciale ‘Coronapagina’ aangemaakt. Je kunt daar de instructie per leerjaar en per klas vinden.

Klassen 10 t/m 11
Omdat de meeste lessen in lesgroepverband worden gegeven, communiceren de docenten direct het huiswerk in de Magisterapp. Daar is te lezen wat er te doen is, wat er bestudeerd moet worden en wat er nog meer gedaan kan worden. Het is mogelijk dat een docent de leerlingen uitnodigt om een online les en/of webinar bij te wonen. De link hiervoor staat dan ook in het huiswerkveld. De online lessen vinden plaats op het tijdstip waarop normaal gesproken die les in het rooster staat.

Examenkandidaten, de toetsweek wordt uitgesteld
De toetsweek wordt voor examenkandidaten met een week uitgesteld. Komende week zal er meer informatie beschikbaar komen, waar wij ook ons plan op zullen aanpassen. Komende week kun je, naast het voorbereiden op de toetsweek, ook je (laatste) verslagen, handelingsdelen en werkstukken (digitaal) inleveren. Zo zorg je ervoor dat je examendossier op tijd in orde is.

Centraal Praktisch Examen Kunst (vmbo t)
Het Centraal Praktisch Examen voor kunst (CPE) voor de vmbo-t kandidaten zal volgens planning vanaf 23 maart in periodetijd gewoon van start gaan. Eventuele nadere informatie volgt deze week.

Voor iedereen
Communicatie van docent via “huiswerk” Magisterapp: docenten kunnen aanvullende berichten sturen via het huiswerk in de Magisterapp. Ze kunnen hier ook verwijzen naar sites en aanmoedigingen plaatsen.
Docenten mailen: alle docenten kunnen vanaf morgen gemaild worden met vragen over de lesstof. De e-mailadressen van docenten staan op de website. We proberen binnen één dag te antwoorden.

Schoolactiviteiten
Het sluiten van de school heeft ook andere gevolgen:

Zolang de school gesloten is, gaan avondactiviteiten niet door. Het betreft ouderavonden en presentaties van euritmie in de 9e klassen;
De Cambridgereis voor leerlingen die Cambridge Engels volgen in klas 9, gaat niet door;
Leerlingen die nog spullen in hun kluisjes hebben die ze nodig hebben, kunnen maandag 16 maart tussen 9.00u en 13.00u langs komen om ze op te halen;
Leerlingen van de Ambachtelijke Stroom kunnen ook deze maandag tussen 9.00u en 13.00u schoolspullen uit hun lokaal komen ophalen.

En dan nog dit
Momenteel wordt een beroep op ons gedaan om ons te beschermen en ons af te schermen. Dat gaat niet alleen om persoonlijk afschermen, maar zelfs een landstreek of hele landen. Toch hoop ik dat de noodzakelijke maatregelen niet zullen leiden tot angst of paniek, maar dat ze er toe zullen bijdragen dat we krachtig en vanuit vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Ik wens collega’s, ouders, verzorgers en natuurlijk onze leerlingen veel sterkte toe in deze bijzondere en verwarrende tijd. Als er meer nieuws is, dan zullen we dat laten weten.

Met vriendelijke groet,
S. Cooiman
Rector

Vandaag Michaelsfeest

gepubliceerd op sep 29
De leerlingen gaan vandaag hun eigen uitdagingen en draken tegen komen tijdens het Michaelsfeest: smeden, klimmen, interviewen, crazy 88-spel... Durf jij het?

lees verder...

Schooltrui verbeterd!

gepubliceerd op sep 24
Hij is er weer, maar nu verbeterd: de schooltrui! De truien van het merk Stanley/Stella (stanleystella.com) zijn van organic/recycled materiaal in mooie kleuren. Je hebt de keuze uit zes kleuren in z...

lees verder...

Koperslaan in de zevende klas

gepubliceerd op sep 16
Periode Koperslaan met mevrouw Kreukniet in de zevende klas. Hoe vorm ik het materiaal? Wat gebeurt er met de kleur? Hoe herken ik mijn werk? Hoe hard kan ik slaan? Een passend dekseltje maken, hoe do...

lees verder...

Schoolopening 1 september

gepubliceerd op aug 27
De schoolopening is op dinsdag 1 september in drie groepen. Woensdag beginnen de lessen. In je mail heb je een brief gekregen waarin meer informatie staat. Je rooster komt op Magister. Fijn dat jullie...

lees verder...

Zomercampus010

gepubliceerd op jul 02
De ambassadeurs van onze trotse partner, Jeugdfonds Sport & Cultuur, zijn aanwezig tijdens Zomercampus010! Zij vertellen over de grootste Zomercampus van Nederland!

lees verder...

Vakantiebieb

gepubliceerd op jun 29
Blijven lezen in de zomervakantie is leuk, maar ook belangrijk om terugval van het leesniveau te voorkomen. Daarom heeft de Bibliotheek de VakantieBieb ontwikkeld: een gratis app vol e-books en luiste...

lees verder...

Sint Jansfeest

gepubliceerd op jun 25
Sint Jansviering bij zonsopgang met docenten en onderwijsondersteunend personeel.

lees verder...

Rotterdamperiode klas 8

gepubliceerd op jun 22
Onze stad, wat is er allemaal te ontdekken? Wat is ook mijn geschiedenis?

lees verder...

Periodeschriften in Coronatijd

gepubliceerd op jun 19
Het was even puzzelen, want hoe dan met de periode schriften als er thuis gewerkt wordt? Sommige leerlingen maakten ze digitaal, andere fietsten er speciaal voor naar school en weer andere schriften ...

lees verder...