rotterdamse vrijeschool voor voortgezet onderwijs
vwo, havo, vmbo-tl

gepubliceerd op mrt 16

School gesloten, onderwijs op afstand

Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen,

Gisterenmiddag is besloten dat de scholen per maandag 16 maart tot en met 6 april sluiten. Dat betekent dat iedereen thuis blijft. Dat noemen wij onderwijs op afstand. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Klassen 7 t/m 9
Dit weekend hebben jullie docenten voorbereidingen getroffen en een studiewijzer gemaakt. Daarop staat per vak wat je de komende tijd moet doen. De studiewijzer verschijnt later vandaag op de website. Onder het kopje ‘Leerlingen’ is er een speciale ‘Coronapagina’ aangemaakt. Je kunt daar de instructie per leerjaar en per klas vinden.

Klassen 10 t/m 11
Omdat de meeste lessen in lesgroepverband worden gegeven, communiceren de docenten direct het huiswerk in de Magisterapp. Daar is te lezen wat er te doen is, wat er bestudeerd moet worden en wat er nog meer gedaan kan worden. Het is mogelijk dat een docent de leerlingen uitnodigt om een online les en/of webinar bij te wonen. De link hiervoor staat dan ook in het huiswerkveld. De online lessen vinden plaats op het tijdstip waarop normaal gesproken die les in het rooster staat.

Examenkandidaten, de toetsweek wordt uitgesteld
De toetsweek wordt voor examenkandidaten met een week uitgesteld. Komende week zal er meer informatie beschikbaar komen, waar wij ook ons plan op zullen aanpassen. Komende week kun je, naast het voorbereiden op de toetsweek, ook je (laatste) verslagen, handelingsdelen en werkstukken (digitaal) inleveren. Zo zorg je ervoor dat je examendossier op tijd in orde is.

Centraal Praktisch Examen Kunst (vmbo t)
Het Centraal Praktisch Examen voor kunst (CPE) voor de vmbo-t kandidaten zal volgens planning vanaf 23 maart in periodetijd gewoon van start gaan. Eventuele nadere informatie volgt deze week.

Voor iedereen
Communicatie van docent via “huiswerk” Magisterapp: docenten kunnen aanvullende berichten sturen via het huiswerk in de Magisterapp. Ze kunnen hier ook verwijzen naar sites en aanmoedigingen plaatsen.
Docenten mailen: alle docenten kunnen vanaf morgen gemaild worden met vragen over de lesstof. De e-mailadressen van docenten staan op de website. We proberen binnen één dag te antwoorden.

Schoolactiviteiten
Het sluiten van de school heeft ook andere gevolgen:

Zolang de school gesloten is, gaan avondactiviteiten niet door. Het betreft ouderavonden en presentaties van euritmie in de 9e klassen;
De Cambridgereis voor leerlingen die Cambridge Engels volgen in klas 9, gaat niet door;
Leerlingen die nog spullen in hun kluisjes hebben die ze nodig hebben, kunnen maandag 16 maart tussen 9.00u en 13.00u langs komen om ze op te halen;
Leerlingen van de Ambachtelijke Stroom kunnen ook deze maandag tussen 9.00u en 13.00u schoolspullen uit hun lokaal komen ophalen.

En dan nog dit
Momenteel wordt een beroep op ons gedaan om ons te beschermen en ons af te schermen. Dat gaat niet alleen om persoonlijk afschermen, maar zelfs een landstreek of hele landen. Toch hoop ik dat de noodzakelijke maatregelen niet zullen leiden tot angst of paniek, maar dat ze er toe zullen bijdragen dat we krachtig en vanuit vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Ik wens collega’s, ouders, verzorgers en natuurlijk onze leerlingen veel sterkte toe in deze bijzondere en verwarrende tijd. Als er meer nieuws is, dan zullen we dat laten weten.

Met vriendelijke groet,
S. Cooiman
Rector

Artists in residence

gepubliceerd op apr 03
"Hoe zit het eigenlijk met dat perspectief in het kleinste kamertje van je huis?" Tekenles met Mw. Beuger, werk van Abe uit klas 2hv8a.

lees verder...

Zit je ergens mee? Stel ons je vraag!

gepubliceerd op mrt 28
Wij zijn online van maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 22.00 uur. Iedere donderdag kun je vragen stellen over jouw geldzaken. Onze budgetcoach is dan online van 17.00 tot 19.30 uur.

lees verder...

Gedicht

gepubliceerd op mrt 25
Corona is het nieuws van de dag
Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat
Het is het nieuws waar je mee opstaat
Het is de week waar ik nog nooit zo veel wc-papier zag

lees verder...

Tweede aanmeldronde

gepubliceerd op mrt 24
De tweede aanmeldronde is gestart en loopt tot 2 april. We hebben hebben nog enkele plekken op de brugklastypes Ambachtelijke stroom (locatie Tamboerstraat) én havo/vwo op de locatie Oudedijk.

lees verder...

School gesloten, onderwijs op afstand

gepubliceerd op mrt 16
Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen,

Gisterenmiddag is besloten dat de scholen per maandag 16 maart tot en met 6 april sluiten. Dat betekent dat iedereen thuis blijft. Dat noeme...

lees verder...

19 maart loting, 20 maart uitslag

gepubliceerd op mrt 16
De eerste ronde voor het aanmelden is achter de rug. Wij kunnen u hierbij laten weten dat wij NIET hoeven te loten voor de volgende brugklastypen:

Ambachtelijke stroom

lees verder...

Ondersteuningstrajecten leerlingen

gepubliceerd op mrt 16
Leerlingbegeleiding. remedial teaching en dyslexiecoaching
Onze leerlingbegeleiders, remedial teacher en dyslexiecoach zullen de aankomende periode tot 6 april niet op school a...

lees verder...

Ouderbetrokkenheid 11 maart

gepubliceerd op mrt 02
Na een boeiende lezing van 12 februari kijken we nu uit naar het vervolg. Op 11 maart komt Fred Beekers opnieuw voor een lezing en gaat onze collega Paul Karreman toelichten hoe we op school handelen....

lees verder...

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden?

gepubliceerd op feb 18
U kunt uw kind aanmelden vanaf 2 tot en met 12 maart op de Tamboerstraat 9. Op deze dagen zijn we open:

maandag 2 maart: 15.15 - 17.00u
dinsdag 3 maart: 15.15 - 17.00u
woe...

lees verder...