rotterdamse vrijeschool voor voortgezet onderwijs
vwo, havo, vmbo-tl

schoolgids

De meeste informatie over de school staat in de schoolgids. Dat geeft inzicht in de opbouw van de lesprogramma’s en de organisatie van de school. Ook kunt u lezen waar u terecht kunt bij vragen. In de pdf vindt u alle informatie bij elkaar in een handzame gids.

Afgelopen schooljaar mochten we ondanks Corona 210 leerlingen feliciteren met hun diploma. Zij hebben een geweldige prestatie geleverd. Ook wij zijn trots op hen, net als hun ouders en verzorgers en de docenten. Een diploma met een mooie cijferlijst is belangrijk. Maar met goede cijfers alleen red je het niet in een wereld die voortdurend in beweging is. Naast intellectuele ontwikkeling is ook innerlijke ontwikkeling belangrijk. Ontdekken wie je bent, waar je talenten liggen en hoe je die kunt aanspreken. Oog hebben voor de ander en de wereld om je heen. Creatief zijn in het omgaan met allerhande vraagstukken. En plezier hebben in leren, zodat je dat je leven lang blijft doen.

Het Rudolf Steiner College is een plek die leerlingen inspireert en stimuleert om zichzelf te leren kennen en ontwikkelen. Een plek waar leerlingen zich thuis voelen. Waar ze zichzelf mogen zijn. Een school die mensen wil zien in al hun mogelijkheden. Sinds schooljaar 2018-2019 heeft het Rudolf Steiner College een tweede gebouw op de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen. Er is een vast team van docenten dat werkzaam is op de locatie Oudedijk en de leerlingen krijgen zoveel mogelijk hier les.